Vil du snart male eller tapetsere en væg? Så er det vigtigt, at overfladen er pæn og glat. For at opnå dette er det nogle gange nødvendigt at pudse væggen. Du kan hyre en professionel pudser til at gøre det for dig, men det kan være svært at finde den rigtige person. Derudover er det meget dyrt. At pudse en væg selv er slet ikke så kompliceret. Her fortæller vi dig trin for trin, hvad du skal gøre.

God forberedelse
God forberedelse er det halve arbejde. Inden du begynder at pudse, er det vigtigt at tape gulvet ordentligt. Fyld eventuelle huller i væggen med en speciel vægspartel. Når det er tørt, gør du væggen støvfri med en stiv børste. Påfør derefter primeren på væggen med en pensel, dette sikrer at stuklaget hæfter godt på væggen.

Lav stuk
Efter cirka to timer er primeren tør, og du kan komme i gang med stuk. For at gøre dette skal du først forberede gipset. Det gør du i en stor ren spand. Gipspulveret skal blandes med vand. På emballagen står der, i hvilket forhold du skal gøre dette. Bland derefter blandingen med en røremaskine, indtil den er glat. Du kan leje denne mixer i mange byggemarkeder, så du ikke selv skal købe en. Fordi gipsblandingen hærder i spanden efter cirka 45 minutter, skal du bruge den med det samme.

At arbejde
Nu er det tid til at påføre stuk på væggen. Hæld noget blanding på en majroe tallerken med en spartel. Påfør gipsen på væggen med en gipsspartel. Prøv at påføre gips af omtrent samme tykkelse på væggen. Små tykkelsesforskelle er ikke en katastrofe, for så snart al stuk er påført, kan du glatte det ud.

udjævning
Er al stuk på væggen? Så går du straks i gang med kørestangen. Dette er en bred lægte, hvormed du kan glatte din stuk ud. Steder, der er for tykke, fjernes, og eventuelle huller udfyldes med noget ekstra puds. Efter roning vil din væg være nogenlunde glat. For et ekstra glat resultat skal du gentage rækken efter cirka 30 minutter. Du udglatter de sidste ufuldkommenheder 20 minutter efter roning med en spackle kniv.

Prikken over i’et
Efter disse trin vil din stuk være tørret en del. Med en våd svamp “sliber” du nu forsigtigt dit stuk. Dette vil gøre det øverste lag lidt mere fleksibelt igen. De allersidste ufuldkommenheder kan udbedres igen med spackle-kniven.
Er din væg helt glat? Så kan du lade det tørre. Dette kan tage et par dage, afhængigt af tykkelsen af ​​din stuk. Tæl omkring en dag per millimeter. Først når væggen er helt tør, kan du male eller tapetsere den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *