Liguster er kendetegnet ved sine ovale og dybgrønne blade. Det er en ideel hækplante til hurtigt at skabe en fuld, tæt hæk. For at holde den pæn er det bedst at beskære den flere gange om året. Vi fortæller dig, hvordan du bedst gør det.

Plantning og pasning af en ligusterhæk

Planternes udseende er en vigtig årsag til, at ligusterne i vores sortiment er så populære haveplanter, men det, der også gør dem så populære, er, at liguster er så nemme hækplanter. De vokser godt i enhver jord, så længe jorden er veldrænet.

Det er bedre at behandle eller dræne noget tungere jord, inden du planter din ligusterhæk for at forhindre rodråd på sigt, men ellers vokser de på alle typer jord.

Med en mere tør jordtype og en placering i fuld sol kan det være nødvendigt at give din ligusterhæk lidt ekstra vand nu og da, især når planterne stadig er unge. Gødskning af din ligusterhæk kan hjælpe planterne i sådan en jord til at optage tilstrækkeligt med næringsstoffer.

Liguster foretrækker en position i solen eller delvis skygge. Planterne kan stå i skygge, men der vokser de en del mindre hurtigt og et sted med lidt sollys vil der komme færre blade på grenene, hvilket ikke er ideelt til hæk.

Sollys er også vigtigt for en blomstrende ligusterhæk, fordi ligusteren, som næsten alle andre blomstrende hækplanter, får flere blomster, hvis den står et solrigt sted. En solrig beliggenhed giver en bredere gul bladrand til den brogede hækliguster. På en plet i fuld sol kan det endda ske, at bladene på den brogede hækliguster bliver helt gyldengule.

Leave a Reply

Your email address will not be published.